Masajul facial antirid, sau calea spre o nouă tinerețe a pielii

Majoritatea dintre noi adorăm masajul corporal, dar uităm că şi masajul facial este unul plăcut, şi mai mult decât atât, foarte penefic pentru piele. Prin anumite mişcări specifice, asigurăm feţei o gimnastică cu dublu efect, relaxant şi tonifiant. Dacă masajul facial este constant, atunci el are efect antirid. De fapt, mai multe femeile sunt adeptele acestui tip de masaj, pentru că sunt primele care încep să-și facă primele griji referitor la îmbătrânire odată cu apariția primelor riduri pe frunte, în jurul buzelor și ochilor. Pentru un efect evident, masajul facial ar trebui să se facă în mod regulat. De exemplu, 10 zile consecutive, în fiecare zi câte 10-20 de minute și apoi, cursul de masaj se reia după o săptămână. În funcție de zonele cu probleme ale feței, există și mai multe tehnici de masaj.

masaj facial 1

masaj facial 1
Picture 1 of 5

Masaj împotriva ridurilor verticale de pe frunte

Pentru a-l efectua este nevoie să puneți degetele pe centrul frunții, apăsând cu degetele pe piele, treceți încet de la centrul frunții spre tâmple. Reveniți de la temple, înapoi spre centrul frunții, fără să apăsați. Repetați de 10 ori. Acest masaj facial este recunoscut prin faptul că are cele mai rapide efecte.

Masaj pentru zona dintre nas și buze

Nimic mai simplu, doar apăsați simultan de mai multe ori,  folosind degetul arătător și cel mijlociu pe adâncitura de lângă nările nasului.

Masaj împotriva ridurilor din jurul ochilor

Dacă vreți să scăpați de ”laba de gâscă”, atunci cu mișcări de tapotare se face masajul pleoapei superioare, apoi a celei inferioare. Terminați  masajul folosind apăsări ușoare pe orbită folosind încheietura mâinii.

Masajul Jacquet

Și aici lucrurile sunt foarte simple, doar ciupiți ușor pielea pe toate liniile de masaj, iar procedând astfel veți stimula straturile profunde ale pielii.

Masaj facial japonez Shiatsu

Este pe val în ultima vreme și presupune ciupirea și presiunea pe anumite puncte ale feței: pe gaura osoasă, care se află la un centimetru de partea de sus a pomeților; punctele aflate la marginea mandibulei;  punctul de la marginea superioară a orbitelor; punctul dintre sprâncene; găurile osoase ale nasului care se află mai sus de nări.

Contraindicații ale masajului antirid

Atunci când este vorba de masajul facial, nu vă gândiți că este unul recomandat numai celor care au trecut de 30 de ani și au observat primele schimbări legate de vârstă. Acest tip de masaj este cunoscut nu numai că ”luptă” cu îmbătrânirea prematură a pielii, dar, de asemenea, o și previne. Așadar, cu cât mai repede veți deprinde acestă tehnică de masaj, cu atât mai mult pielea dumneavoastră va rămâne tânără și frumoasă.

Din păcate, însă, masajul facial antirid nu este recomandat chiar pentru toată lumea. Această metodă are o serie de contraindicații, care dacă sunt ignorate, pot duce la complicații grave. Astfel, dacă suferiți de procese inflamatorii, herpes, hemofilie, răni și leziuni deschise, negi sau alunițe mari, mai bine renunțați la acest tip de masaj. În caz contrar, riscați unele efecte adverse care nu sunt de dorit.

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*