Masajul japonez – Yumeiho

YU însemnă a face să crească, MEI înseamnă energie, iar HO tehnică. Yumeiho este tenhica japoneză prin care se urmăreşte păstrarea stării de sănătate şi ameliorarea eventualelor probleme şi dezechilibre instalate.

Masajul japonezTerapia Yumeiho mai este cunoscută şi sub denumirea de „metodă de îndreptare a coxalelor, masaj şi presopunctură”.

Tehnica implică aproximativ 100 de manevre ce se aplică asupra întregului corp şi exerciţii fizice  efectuate în scopul stabilirii echilibrului funcţional.

Metoda a fost destinată iniţial aplicării preventive, însă este folosită şi în tratarea tuturor tulburărilor funcţionale.

Tehnicile de masaj specifice acestei terapii sunt tehnici de manipulare osteo-articulare, procedee de puncto-terapie, elemente de stretching, întinderi, elongaţii, metode ce au ca scop corectarea posturii corpului, mersului şi staticii, optimizarea aparatului locomotor şi ameliorarea durerilor generate de aceste probleme.

 

Acestă terapie are la bază relaţia de interdependenţă între poziţia dominantă a centrului de greutate a corpului şi patologia umană. Prin aplicarea manevrelor specifice se urmăreşte echilibrarea centurii pelviene, fapt ce va favoriza redobândirea echilibrului, simetria şi funcţionalitatea echilibrului organismului.

Masajul terapeutic japonez Yumeiho este de mare ajutor în reducerea şi diminuarea durerilor de spate, a migrenelor şi în înlăturarea stresului şi a urmărilor acestuia.

În cazul posturii greşite a corpului, aplicarea tehnicilor specifice acestei terapii vor readuce poziţia în stadiul firesc.

Sedentarismul, poziţiile greşite de stat şi mers şi stresul au efecte devastatoare asupra coloanei vertebrale şi a braţelor. Yumeiho, ca şi terapie, deţine proprietatea de a diminua problemele survenite şi de a reinstala poziţiile normale şi fireşti.

Dacă aveţi în familie un adolescent a cărui postură este afectată vizibil de căratul unui ghiozdan mult prea greu, sau de nesfârşite ore de stat pe scaun în faţa calculatorului, aplicarea unor şedinţe de terapie Yumeiho poate face minuni, reechibrând poziţia firească a corpului şi stimulând diminuarea problemelor survenite.

Cu mare succes terapia Yumeiho se poate aplica pe timpul refacerii unui membru, braţ sau picior, în urma ruperii sau dislocării.  Odată îndepărtat ghipsul, se poate apela la aplicarea manevrelor specifice acestei terapii.

Yumeiho are ca scop instalarea echilibrului la nivel organic şi energetic, păstrarea stării de bine şi sănătate pentru cât mai mult timp şi funcţionarea organismului la capacitate normală.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*