Reflexoterapia sau masajul cu efecte vindecătoare!

Tălpile și palmele sau mai bine spus extremitățile corpului sunt cele care influențează starea întregului organism. De-a lungul vieții, organismul acumulează multe toxine, iar prin masajul tălpilor și palmelor, le putem elibera destul de ușor și astfel starea de bine să reapară. Cu aceste lucruri se ocupă de fapt reflexoterapia, o metodă alternativă de medicină, ce ne face mult bine.

reflexoterapiaReflexoterapia înseamnă masajul tălpilor și palmelor, dar și masarea lobului urechii. Deși pare foarte ușoară, aceasta este o știință cunoscută doar de unii dintre terapeuți, astfel prin atingerea anumitor puncte ale tălpii sau ale palmei veți reuși să atingeți punctele energetice cheie ce reușesc să restabilească starea de bine a organismului. Ca atare, pentru identificarea acestor puncte energetice, este necesar ca specialistul să cunoască cu exactitate poziționarea acestora, micile diferențe putând acționa asupra unui alt organ, cu totul diferit de cel care este bolnav.

Cu ajutorul reflexoterapiei reușim să ne facem bine, așa după cum spun cei mai mulți terapeuți. Ca atare, pentru a cunoaște cât mai exact unde anume trebuie să acționeze și care sunt punctele cu cele mai mari probleme și acumulări de toxine ale organismului, reflexoterapeutul trebuie să realizeze o analiză preliminară, realizând un masaj complex, astfel încât să se identifice cu exactitate locul în care există acele acumulări de toxine care deranjează starea de sănătate a organismului. Cu ocazia primelor ședințe de reflexoterapie s-ar putea ca pacientul să se simtă destul de neplăcut întrucât sunt atinși anumiți centri nervoși. Pe măsură ce timpul trece, pacientul se va obișnui și va tolera destul de mult tehnicile de masaj efectuate de terapeut.

O ședință de reflexoterapie constă în masarea atentă a palmelor sau tălpilor, dar și a lobului urechii, terapeutul presând destul de mult zonele constatate a fi cu probleme, atingerile sale fiind destul de intense, astfel că prin acest lucru toxinele vor putea fi eliberate de la nivelul corpului. Ca atare, ședințele de reflexoterapie sunt ușor invazive, cel puțin la început, lucru care mai mult ca sigur îți va putea creea o temere. Cu toate acestea, rezultatele sunt cele mai bune, starea de bine instalându-se după numai câteva ședințe de reflexoterapie.

După o ședință de reflexoterapie s-ar putea să simți greață sau vărsături, stare de epuizare fizică, dar și dureri de cap. Iar acest lucru se explică în primul rând prin faptul că reflexoterapia este destul de asemănătoare cu o cură de detoxifiere, ce produce aproape aceleași efecte.

Reflexoterapia – masajul ce ne vindecă de boli!

Reflexoterapia este acel tip de masaj care are puteri binefăcătoare asupra organismului. Starea de bine apare numai după câteva ședințe de reflexoterapie, iar lucrurile par să te încânte destul de rapid.

Cu ajutorul acestei proceduri se tratează anemia și bolile digestive, diareea sau constipația, întărește sistemul imunitar, previne răcelile dese, se tratează astmul bronșic și migrenele. De asemenea, prin masajul realizat în cadrul procedurii de reflexoterapie, s-ar putea ameliora toate dezechilibrele de natură hormonală, se reduce retenția de apă, iar pacienții care suferă de obezitate vor fi ajutați prin arderea grăsimilor. De asemenea, reflexoterapia are efecte surprinzătoare și asupra pielii, tratând acneea, dermatita sau chiar psoriazisul. Tratează și problemele sistemului articular, îmbunătățind articulațiile și prevenind reumatismul.

Cu toate acestea, nu oricine are voie să facă reflexoterapie, existând anumite contraindicații, de care este bine să țineți cont.

Sarcina este cea mai mare contraindicație, masarea tălpilor și palmelor ar putea determina apariția contracțiilor uterine și astfel nașterea prematură. La fel, și persoanele care suferă de răni deschise, leziuni la nivelul palmelor sau tălpilor nu au voie să participe la ședințele de reflexoterapie.

Înainte de a realiza o ședință de reflexoterapie este bine să discutați cu medicul specialist sau cu terapeutul.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*