Tehnici de masaj suedez

Tehnicile de masaj suedez sunt diferite de alte tehnici de masaj, deoarece acestea sunt destul de specifice în ordinea în care se face masajul. În aceste tehnici se aplică o presiune mai adâncă decât în alte tipuri de masaje și sunt, de asemenea, cunoscute pentru faptul că favorizează oxigenarea sângelui și eliberează deșeurile metabolice, cum ar fi acizii lactici și urici din țesuturile  mușchilor.

masaj suedez

În mod particular, acest masaj este important pentru sportivii care consideră că exercițiile cauzează acumularea de acizi lactici din mușchi, acizi pe care masajul îi poate elimina și îi poate înlocui cu sânge proaspăt oxigenat.

Tehnicile de masaj suedez sunt benefice atât pentru eliminarea stresului fizic, cât și pentru eliminarea stresului emoțional dar și pentru tratarea unuro probleme medicale. Masajul suedez este cunoscut pentru reducerea durerilor articulare și rigiditate, și, de asemenea, pntru beneficiile celor care suferă de osteoartrită.

Cei care sunt supuși acestui tip de masaj raportează, de asemenea, o flexibilitate sporită. Aceste tehnici de masaj special, sunt, de asemenea, gândite pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine.

Masajul suedez este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Masaj Clasic“ în anumite zone ale lumii.

Cele 5 tehnici principale de masaj suedez, au fost dezvoltate de către medicul suedez Per Henrik Ling, un terapeut fizic, dezvoltator și profesor de gimnastică medicale și sunt următoarele:

EfleurajulAcesta este o tehnică de masaj suedez de alunecare care acoperă diferite zone ale corpului. Acesta reprezintă o mişcare de alunecare uşoară a mâinii pe suprafaţa cutanată, folosind întreaga palmă a fiecărei mâini, cu exercitarea unei presiuni mai mari sau mai mici.Efleurajul este folosit la începutul masajului, pentru a pregăti corpul pentru tratament, în timpul lui aplicându-se pe piele uleiuri sau creme prin care pielea şi musculatura sunt încălzite, în vederea executării ulterioare a unor manevre mai profunde. Efleurajul favorizează relaxarea pacientului. Este folosit şi în încheierea masajului.

PetrisajulAcesta este o tehnică de frământare a mușchilor corpului pentru a atinge o penetrare mai adâncă. El poate fi efectuat cu ambele mâini sau folosind o singură mână, sau vârful degetelor pe suprafeţe mai mici.Petrisajul este folosit pentru a „frământa” muşchii şi a scoate din ei produsele de degradare, prin aceasta eliberând muşchii de tensiune, de toxine şi îndepărtând oboseala din organism. Astfel musculatura se relaxează şi fibrele musculare se întind, alături de fasciile lor, alcătuite din ţesut conjunctiv, în pregătirea pentru o manevră mai profundă.

Tapotementul Această tehnică de masaj suedez, așa cum sugerează și numele, este formată dintr-o serie de lovituri ritmice care folosește pumnii și mâinile. Acest lucru ajută și la slăbire, dar și la relaxarea mușchilor precum și la energizarea organismului.  Laturile mâinilor sunt folosite în această tehnică de masaj.

FricțiuneaAceastă mișcare urmărește să creeze căldură pentru a aduce relaxarea mușchilor. Palmele mâinii sunt frecate împreună puternic între ele, sau sunt frecate pe pielea persoanei masate pentru a produce căldură prin frecare. Această tehnică poate fi folosită ca o încălzire pentru mușchii corpului care urmează să fie tratați printr-un masaj mai profund.

 Vibrațiile Aceasta este una dintre tehnicile de masaj suedez, care ajută la destinderea mușchilor prin utilizarea degetelor. Mușchii corpului sunt literalmente scuturați pentru a-i destinde și a-i relaxa.  Părțile laterale ale mâinii, precum și orice altă parte a mâinii, cum ar fi vârfurile sau podul pot fi folosite de maseuză pentru a zgudui mușchii persoanei.

Sursă foto: Sensuosity


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*