Tipuri de masaj anticelulitic ce pot fi efectuate atunci când ești însărcinată

Pe perioada sarcinii, dar și după, multe femei se confruntă cu celulita, care apare în urma schimbărilor hormonale, ce au loc în organismul femeii în perioada sarcinii, micșorarea activității fizice și consumului de produse cu un număr mare de calorii.

celulita sarcina 3

Inițial, celulita se manifestă prin reținerea lichidului în zonele problematice și micșorarea elasticității pielii, după care apare așa-numita ”coajă de portocală”, urmată de nodulii fibroși și umflăturile. Masajul anticelulitic clasic este direcționat în vederea îmbunătățirii stării pereților vaselor sangvine, stimulează fluxul și afluxul limfatic și a lichidului interstițial în anumite zone ale organismului cu ajutorul unor metode speciale. Acesta duce la dispariția celulitei și depunerilor de grăsime. Mai mult, aceasta este o procedură suficient de agresivă și de durată, iar unele tipuri de masaj sunt chiar dureroase și majorează tensiunea arterială. De aceea, aceste tipuri de masaj anticelulitic este contraindicat gravidelor.

Cu toate acestea, există și anumite tipuri de masaj anticelulitic de care femeile însărcinate se pot bucura și pe care vom încerca să le prezentăm, pe scurt, în rândurile ce urmează.

Masajul cu vacuum este efectuat cu ajutorul unor ventuze din sticlă de polimer sau silicon. Cu ajutorul lor se masează șoldurile și fesele. Borcanele trebuie să se lipească de zonele afectate, pentru o întindere puternică a pielii. Totuși, este posibilă formarea vînătăilor.

Masajul anticelulitic manual în perioada sarcinii poate fi efectuat cu ajutorul mâinilor, periilor speciale aspre sau a unei mănuși pentru masaj. În timpul masării picioarelor, procedura trebuie începută cu partea inferioară a piciorului, mișcându-vă de jos în sus, către nodurile limfatice. După care, trebuie să strângeți pielea între palme astfel, încât să se formeze un triunghi, care trebuie netezit cu degetul mare, în direcția celorlalte degete. În timpul masajului manual trebuie să evitați zonele cu varice. Procedura se efectuează dimineața și seara.

Pentru masajul cu linguri puteți folosi orice linguri, însă de preferat ca acestea să fie din argint sau cupru. Lingurile pot fi reci sau calde. Masajul se efectuează în fiecare dimineață, înainte de a lua micul dejun, după curățarea și hidratarea pielii. Mișcările trebuie făcute circular, în sensul acelor de ceasornic. Inițial sunt făcute mișcări circulare din centru în părți, după care de jos în sus. Suprafața interioară a coapsei se masează de jos în sus, iar cea exterioară dimpotrivă – de sus în jos.

Pentru obținerea unui efect favorabil, nu este însă suficient un masaj anticelulitic. Nu trebuie să renunțați la exercițiile fizice, care pot fi efectuate în timpul sarcinii. Mergeți pe jos cât mai mult posibil. Regimul alimentar al viitoarei mame trebuie să conțină cât mai multe fructe și legume, verdețuri, pâine din cereale integrale. În lupta împotriva celulitei ajută mult peștele. Excludeți din meniu ceaiul tare, cafeaua, băuturile carbogazoase. Înlocuiți-le cu sucuri fresh din morcov, sfeclă, varză, castraveți și mere. Limitați consumul de sare, zahăr, făinoase, produsele grase, prăjite, marinate, afumate și conservele.

Cu toate acestea, chiar dacă pe timpul sarcinii celulita și-a făcut apariția, nu trebuie să depuneți tot efortul din lume pentru a scăpa de ea. Mai bine concentrați-vă atenția asupra viitorului copil, iar toate măsurile anticelulită lăsați-le după nașterea bebelușului.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*