Masajul cu beţe de bambus

Bambusul reprezintă pentru popoarele asiatice puterea, tinereţea şi fertilitatea. Este planta care se regenerează imediat ce a fost tăiată.  Pornind de la aceste simboluri, adăugându-se proprietăţi precum capacitatea de a reţine căldura şi caracteristicile învelişului exterior al beţelor, folosirea bambusului  în aplicarea masajului ajunge să aducă o multitudine de beneficii organismului uman.

mijloace de aplicare a tehnicilor de masajBeţele de bambus sunt şlefuite şi pregătite pentru diverse întrebuinţări. Acestea sunt goale pe dinăuntru, iar pentru obţinerea unui băţ plin şi greu se aleg beţe de grosimi diferite ce se introduc unul în altul. Cele folosite pentru masaj au lungimi şi grosimi diferite, permiţând terapeutului să le folosescă în diverse modalităţi, rostogolindu-le cu deferite intensităţi peste ţesuturi, acolo unde pacientul semnalează o problemă. Beţele groase sunt folosite pentru grupele mari de muşchi, iar cele subţiri pentru zone mai delicate. Pot fi folosite la temperatura camerei sau încălzite în prealabil.

Prin aplicarea masajului cu beţe de bambus se asigură absorbţia mult mai rapidă de către organism a mineralelor, menţinerea sănătăţii pielii, înlăturarea iritaţiilor dermatologice, calmarea şi relaxarea.

Masajul aplicat cu ajutorul beţelor de bambus poate acţiona asupra durerilor musculare de la nivelul gâtului şi umerilor, şi  asupra durerilor de spate.

Beţele de bambus sunt folosite şi în aplicarea masajului cu rolul de a diminua stările de depresie şi anxietate, stimulând sistemul nervos. Masajul aplicat cu beţe de bambus pentru înlăturarea insomniilor şi pentru o bună calitate a somnului, are un efect garantat.

Stimularea metabolismului şi eliminarea toxinelor pot fi asigurate prin aplicarea acestor  tehnici de masaj cu beţe de bambus. Circulaţia limfatică şi sangvină sunt mult îmbunătăţite prin aplicare masajului cu beţe de bambus, realizându-se astfel şi înlăturarea celulitei.

 

Masajul cu beţe de bambus acţionează atât la nivel fizic, cât şi la nivel mental, inducând echilibrarea, calmarea şi energizarea.

Acest masaj realizat prin rostogolirea beţelor de bambus redă senzaţia de relaxare, înlătură stresul şi ameliorează problemele emoţionale.

După aplicarea unei şedinţe de masaj în care beţele de bambus se constituie într-o prelungire a mâinilor terapeutului, pacientul va dobândi un tonus foarte bun şi se va bucura de energie la capacitate maximă. Relaxarea şi starea de bine induse prin calităţile terapeutice ale beţelor de bambus, vor face ca cel care a beneficiat de acest tip  masaj să îl aprecieze şi să revină pentru o nouă şedinţă.

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*