Ce știți despre masajul cu ciocolată?

Cine nu a auzit de ciocolată? Sau mai bine spus, este cineva care să nu adore ciocolata? Deja numai când auzim numele acestui produs, imediat începem să zâmbim. Cu toate că medicii nu o recomandă persoanelor care au probleme cu greutatea, are și o mulțime de alte întrebuințări. De fapt, beneficiile ciocolatei nu sunt știute de toată lumea. Mulți o consideră doar un desert delicios și… cam atât.

masaj ciocolata 1

masaj ciocolata 1
Picture 1 of 5Ei bine, în rândurile care vor urma, vă vom vorbi despre întrebuințările ciocolatei de care suntem siguri că nu aveați habar. Astfel, de exemplu, știați că, pe lângă gustul delicios, ciocolata mai are beneficii în ceea ce priveşte sănătatea şi frumuseţea. Masajul cu ciocolată este terapia potrivită pentru persoanele stresate, dar şi pentru cele cu pielea deshidratată. Ciocolata este cunoscută şi pentru efectul de întinerire pe care-l transmite. Ei, cum e? V-am făcut curioși? Masaj cu ciocolată? Poate fi ceva mai bun decât atât?

În ultima vreme, terapia de masaj din  ciocolată a devenit tot mai răspândită printre reprezentantele sexului frumos, care-i recunosc beneficiile asupra pielii.

Iată care sunt efectele miraculoase de ale unui masaj pe bază de cacao, ingredientul-minune al ciocolatei:

Întinereşte pielea și promovează slăbirea. Acest lucru este posibil deoarece cacaua conţine antioxidanţi naturali, excelenţi pentru a lupta împotriva îmbătrânirii pielii și celulita.

Hidratare. Utilizarea untului de cacao şi a vitaminei E conţinută natural în cacao permite hidratarea şi protejarea pielii, pe care o hraneşte în profunzime cu nutrienţii săi. De fapt, acest tip de masaj este recomandat celor care au o  cu piele deshidratată, tocmai datorită acţiunii emoliente a uleiurilor din untul de cacao.

Relaxare. Prezenţa magneziului favorizează decontracţia muşchilor.

Reduce stresul.  Datorită producţiei de endorfine, persoana careia i se efectuează masajul se eliberează de oboseala psihică și fizică şi simte o senzaţie plăcută de confort. De asemenea, ciocolata lasă pielea califelată şi o aromă parfumată.

Ei, cum e? Sunt destule avantaje ca să te tenteze și pe tine o ședință de masaj cu ciocolată? Atenție însă: vă va plăcea atât de mult, încât probabil veți deveni dependent de această procedură.

Dar știți cum se desfăşoară terapia de masaj cu ciocolată? Nimic mai simplu, fiți doar atent. Mai întâi, ciocolata (cacao pură 100%) se încălzeşte până ajunge în stare lichidă, se amestecă bine cu ulei de migdale cald şi se efectuează un masaj relaxant, timp de 15 minute. Apoi corpul se împachetează într-o folie şi rămâne la cald 20 minute.

Experţii precizează că acest masaj este ideal pentru tratamentul antistres, stări depresive, piele uscată, deshidratată sau lipsită de fermitate. Așa că, dacă găsiți că vă confruntați cu una dintre situațiile de mai sus, atunci poate ar trebui să luați în calcul un tratament pe bază de ciocolată. Un masaj, desigur!


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*