Masajul te poate ajuta să scapi de dependențe

Terapiile naturale, cum ar fi drenajul limfatic manual și masajul de recuperare, sunt folosite pentru a reduce stresul și anxietatea, pentru a detoxifica țesuturile și sistemele limfatice, pentru a îmbunătăți circulația și pentru a elimina afecțiunile de la nivelul pielii. Alte terapii naturale, cum ar fi aromoterapia, se ocupă, de asemenea, de nenumăratele stări emoționale și de problemele spirituale asociate cu dependențele.

Ce este, de fapt, o dependență?

Dependența a fost recunoscută ca o boală primară, progresivă și uneori fatală, care răspunde tratamentului medical. Tratamentul medical de bază este retragerea imediată sau progresivă de la substanța de dependență sau constrângerea, urmată de abstinența totală. Deși acest lucru este simplu, este o procedură extrem de complexă, care implică schimbări de comportament, modificări ale stilului de viață și schimbări în percepție pentru ca persoana care se recuperează să înțeleagă presiunile psihologice care au condus la dependență.

Adicțiile sunt adesea un simptom al altor probleme profunde emoționale, sociale și psihologice. Aceste probleme pot apărea atunci când substanța care dă dependență este retrasă, motiv pentru care sprijinul este crucial în acest moment. Sprijinul care trebuie acordat unei persoane care se retrage dintr-o dependență este adesea o sarcină provocatoare, deoarece simptomele de retragere pot include daune fiziologice, cum ar fi disfuncția hepatică, afectarea digestiei, leziunile cerebrale și / sau problemele de sănătate mintală, cum ar fi psihoza indusă de droguri, anxietatea, depresia și paranoia.

Cum poate combate masajul adicțiile?

Cerința pentru o recuperare reușită de la o dependență este un program holistic și cuprinzător de asistență medicală, deoarece aspectele fizice, mentale, emoționale și spirituale ale dependenței și ale reabilitării sunt legate în mod inextricabil și, în toate aspectele procesului de reabilitare, trebuie tratate simultan. Aceasta este locul unde terapiile naturale, cum ar fi terapia prin masaj și aromoterapia, sunt de neprețuit.

Uleiurile esențiale pot fi folosite în nenumărate moduri în terapiile naturale. Adăugate în creme, loțiuni de corp, șampoane, produse de îngrijire corporală, inclusiv deodorante, uleiurile esențiale oferă reale beneficii pentru trup și minte. Încercați să utilizați uleiuri esențiale în saună, în baie, în mașină, ca parfum personal, în difuzoare de arome, picurate pe potpourri – posibilitățile sunt nesfârșite.

Un produs foarte apreciat de la Kosmo Oil este Ulei Masaj Sweet Dreams. Este vorba despre un ulei balsamic, care are la bază rozmarin, vetiver, lavandă și May Chang. Toate aceste uleiuri esențiale deosebit de puternice sunt diluate în ulei de măsline, ulei de avocado și de migdale dulci. Uleiul Sweet Dreams luptă împotriva insomniei cauzată de stresul cotidian și de somnul agitat, este plăcut parfumat și conferă pielii un aspect neted.

Terapia naturală de auto-masaj este o alternativă pentru persoanele dependente de substanțe chimice care, în stadiile incipiente ale detoxifierii, se simt agresive, anxioase sau agitate și nu doresc sa fie atinse. Masajul gâtului, spatelui, brațelor, mâinilor și picioarelor este o modalitate excelentă de a elibera tensiunea. Băile de picioare sunt și ele relaxante și terapeutice, mai ales dacă adăugați în apa de baie câteva picături de ulei esențial.

Persoanele care doresc să se elibereze de adicții, vor trece printr-un proces de detoxifiere, mai întâi al corpului și apoi al minții și al spiritului. Terapia naturală prin masaj ajută organismul să își restabilească echilibrul pentru a ajunge mai rapid la o stare de sănătate cât mai bună. Odată cu revenirea la o stare de sănătate mai bună, persoanele care vor să scape de dependențe se pot concentra apoi pe munca grea necesară pentru schimbarea gândirii, a atitudinilor, a ideilor și a stilului de viață necesare pentru a trăi liberi, fără dependențe.

În cele din urmă, masajul și terapiile naturale pot spori considerabil vindecarea fizică a corpului și pot reduce majoritatea simptomelor de sevraj fără utilizarea unor medicamente.  


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*