Masaj terapeutic

Prin masaj terapeutic înțelegem numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta, efectuat în mod corect, ajută atât la relaxare, cât mai ales la diminuarea durerii provocate de numeroase afecțiuni ce pot fi vindecate cu ajutorul său.

Astăzi, orice terapie de masaj terapeutic poate fi realizată atât în clinici private, cât și în spitale de stat, stațiuni balneoclimaterice.

Ce este masajul?

Prin masaj terapeutic înțelegem o acțiune a terapeutului de presare și frecare a pielii, mușchilor și articulațiilor. Masajul se exercită prin presiune, astfel încât rezultatele să fie cele așteptate. La efectuarea masajului, terapeutul se va folosi de mâini, prin mișcări circulare.

Iată mai jos câteva tipuri de masaj:

  • masajul suedez – acesta este cunoscut a fi o tehnică de masaj de relaxare. De aceea, presiunea terapeutului nu va fi atât de puternică, acționând mai mult cu palmele și mâinile, fiind o formă blândă de masaj.
  • masajul sportiv – asemănător cu masajul suedez, acesta este un masaj de relaxare realizat în scopul unor activități fizice;
  • masajul țesuturilor – aceasta este un masaj ce implică o presiune mai mare, ce are în vedere acțiunea terapeutică asupra mușchilor și țesuturilor;
  • masajul punctelor de declanșare – acesta are în vedere masarea zonelor sensibile, ca urmare a unor fibre subțiri ce apar în mușchi datorită unor leziuni.

Beneficiile masajului terapeutic

Masaj-terapeuticPrin masaj terapeutic pacientul are numeroase beneficii. Putem spune că acesta are o putere destul de mare de recuperare a organismului, vindecând anumite probleme sau afecțiuni ce l-ar putea afecta. De asemenea, prin masaj terapeutic, se acționează în mod deosebit asupra circulației sângelui, se influențează sistemul limfatic, se acționează pentru detoxifierea organismului, prin eliberarea toxinelor, se relaxează mușchii suprasolicitați oferind o stare de bine, ajută la amplificarea flexibilității de la nivelul articulațiilor, eliberează endorfine, ajută în antrenamentele sportive, reduce durerile de spate, calmează crampele musculare, ba chiar mai mult, ajută femeile însărcinate în scurtarea duratei travaliului.

Pentru un masaj terapeutic eficient este bine să vă adresați medicului specialist, care ar putea să vă dea indicații cu privire la varianta de recuperare ce trebuie avută în vedere de terapeut.

Este indicat să îi comunicați fizioterapeutului toate problemele de sănătate pe care le aveți. Sensibilitatea articulațiilor, osteoporoza, alergiile la unii compuși ai substanțelor folosite în masaj – toate acestea sunt importante pentru ca organismul să fie ferit de orice complicație.

Mai înainte de a efectua masajul, este bine să purtați o discuție cu terapeutul, care trebuie să vă comunice ce tehnici va folosi, ce uleiuri de masaj va aplica și mai ales care sunt obiectivele orei de masaj. Nu vă lăsați intimidați și nici nu acceptați un masaj mult prea dureros. Un masaj eficient este cel care nu produce leziuni sau vânătăi la nivelul pielii.

Pentru a fi eficient, acest tip de masaj terapeutic are nevoie de minim 15-90 de minute. De aceea, terapeutul va fi cel care va stabili timpul necesar pentru cele mai bune rezultate. Și pentru ca acest masaj terapeutic să dea cele mai bune rezultate, mai ales atunci când vine vorba despre afecțiuni ce pot fi tratate prin masaj, nu trebuie să vă așteptați la recuperarea problemei doar într-o singură ședință. Mai mult ca sigur va fi nevoie de minim 10-15 ședințe, în funcție de recomandarea terapeutului.

Pentru cele mai bune rezultate, cereți-i medicului o recomandare sau mergeți la o clinică medicală recunoscută în astfel de proceduri.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*