Masajul picioarelor, cu puțin, se obține mult

După o zi obositoare petrecută la locul de muncă, de purtat încălţăminte pe toc înalt sau incomodă, la care se adaugă alte câteva ore de muncă și acasă, nu este de mirare că ne simțim picioarele de plumb. În acest caz, cel mai bun remediu este un masaj sănătos, care le va reda tonusul și care ne va face să ne simțim mai bine.

masaj picioare 1Dar poate că te întrebi oare ce ar trebui să faci pentru a-ţi relaxa picioarele acasă? Soluţia e una pe atât de simplă, pe atât de eficientă, iar rezultatele vă vor uimi.

Iată de ce ai nevoie pentru a-ţi face un masaj relaxant acasă: un recipient de plastic cu apă caldă, sare grunjoasă, ulei esenţial de eucalipt, ulei de măsline sau ulei de masaj, un prosop curat.

Pentru început, înmoaie mai întâi picioarele în apă caldă timp de 10 minute, apoi şterge-le de apă. Amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu ulei de eucalipt şi masează picioarele curate cu soluţia obţinută. Picioarele le masezi de sus în jos (spre degete) pentru a topi grăsimile care se acumulează pe pereţii venelor. După aceasta masajul trebuie făcut în zona tălpii, o atenție deosebită fiind acordată zonei de sub degete.

Acest tratament îndepărtează şi celulele moarte de pe picioare, relaxează şi detoxifică şi stimulează anumite organe interne.

Masajul are numeroase beneficii pentru sănătate, mergând de la relaxare şi stare de bine şi până la susţinerea recuperării fizice în cazul în care suferiţi de anumite probleme.

Nu este greu să ne masăm singure picioarele, cu toate acestea, de ce să nu recunoaștem că ne place să fim răsfățate din când în când și este cu  mult mai relaxant şi benefic dacă altcineva ni le masează.

Nu este recomandat să folosim la nesfârşit aceleaşi creme sau uleiuri pentru masaj, fiind binevenită alternarea lor periodică. De asemenea, esenţial este însă ca substanţele utilizate să fie din cele destinate masajului şi nu creme hidratante sau uleiuri alimentare.

În ceea ce privește tehnica de realizare a masajului, aici nu există nicio contraindicație. Masajul la picioare poate fi aplicat cu persoana care beneficiază de acest masaj în poziţie culcată, deși poate este mai bine este dacă se aplică masajul cu această persoană aşezat într-un fotoliu confortabil, iar noi poziţionându-ne pe o băncuţă la picioarele sale şi având astfel un grad mai mare de mişcare.

Prin urmare, cu doar puțin efort, la sfârșitul unei zile obositoare ne putem bucura de câteva clipe de relaxare, care vor contribui mult și la starea noastră psihică.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*