5 beneficii ale masajului

Masajul a devenit un sinonim al relaxării. Însă efectele sale benefice asupra organismului nu se opresc aici. Descoperă cele mai surprinzătoare 5 beneficii ale masajului.

Masajul terapeutic a devenit extrem de popular în ultima vreme. Interesant este și că a început să fie considerat drept opțiune principală de tratament, în cazul mai multor afecțiuni. Fie că profesionistul își folosește mâinile sau apelează la cristale, bețe de bambus/alte accesorii, cert este că masajul influențează pozitiv starea noastră de spirit și cea a corpului nostru.

Dincolo de capacitatea sa de a relaxa, e bine să știi că mai există și alte 5 beneficii ale masajului, deloc neglijabile.

5 beneficii ale masajului: întărește sistemul imunitar

Te-ai gândit vreodată la masaj ca la un soi de medicament pe care-l poți administra, mai ales în sezonul rece? Atunci când virozele ne pândesc la tot pasul? Oricât de surprinzător ar părea, masajul întărește sistemul imunitar. Acest fapt se datorează capacității sale de a reduce stresul din organism. Pentru că stresul vine la pachet cu tulburări de somn și nutriție necorespunzătoare, care au un impact nefast asupra sistemul imunitar.

Studiile arată că sesiunile regulate de masaj ajută atât la reducerea stresului, cât și la stimularea capacității citotoxice a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor ucigaşe din organism).

5 beneficii ale masajului: scade tensiunea arterială

Masajul terapeutic este un prieten al inimii. El contribuie activ la îmbunătățirea circulației sangvine. În acest mod, mușchii cardiaci nu mai sunt la fel de rigizi și tensionați.  De asemenea, alimentarea corectă a tuturor țesuturilor asigură buna funcționare a tuturor funcțiilor vitale.

Cercetătorii au demonstrat că masajul terapeutic, practicat frecvent, mai poate reduce tensiunea arterială sistolică și pe cea diastolică.

Totodată, masajul poate reduce nivelul de cortizol din organism. O cantitate prea mare de cortizol determină îmbătrânirea prematură și instalarea stresului.

Odată cu scăderea tensiunii arteriale, se micșorează, totodată, riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral și/sau insuficiență renală.

 5 beneficii ale masajului: înlătură febra musculară

Tehnicile utilizate în masajul terapeutic (răsucire, tragere etc.) îndepărtează acidul lactic din țesuturile musculare.

Acidul lactic este produs de metabolism în urma glicolizei anaerobe („arderea” glucozei în absența oxigenului). Atunci când se acumulează la nivel muscular, el determină apariția și instalarea oboselii musculare, cunoscute și sub numele de “febră musculară”.

 5 beneficii ale masajului: alungă depresia

Unul dintre principalele beneficii ale masajului este capacitatea sa de a lupta contra stresului. În acest mod, masajul duce, treptat, la sporirea nivelului de energie al organismului și reduce durerea. De asemenea, poate stimula indivizii atât din punct de vedere fizic, precum și emoțional, mărind nivelul de serotonină.

5 beneficii ale masajului: îmbunătățește postura

Postura incorectă este unul dintre principalele motive ale durerilor de spate. Spasmele, durerea și tensiunea acumulată în mușchi poate fi alungată prin intermediul masajului terapeutic. Relaxând, masajul diminuează și alungă nu doar durerile musculare, ci și tendința de a lua în greutate, insomnia sau durerile de cap.

Cum te bucuri la maxim de cele 5 beneficii ale masajului?

Masajul îmbunătățește circulația, normalizează tensiunea arterială, reduce stresul, alungă anxietatea și ne ajută pur și simplu să fim fericiți. Cum te poți bucura la maxim de toate aceste beneficii? Multiplicând plăcerea cu ajutorul unor uleiuri pentru masaj.

Poți apela la produse din gama Kosmo Oil, precum ar fi:

  • Uleiul de masaj Sweet Dreams: http://kosmolinespa.ro/produse/produse-wellness-si-masaj/ulei-balsamic-sweet-dreams.html. Ingredientele din compoziția acestuia asigură nu doar relaxarea ci și alungarea insomniei/somnului agitat.
  • Uleiul reconfortant: http://kosmolinespa.ro/produse/produse-wellness-si-masaj/ulei-balsamic-reconfortant.html. Bogat în vitamine, acest ulei de la Kosmo Oil are grijă de piele, dar și de starea ta de spirit lăuntrică.

MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*