6 lucruri de reținut despre masajul în scopuri medicale

Masajul terapeutic include mai multe tehnici de masaj, dar ține cont și de nevoile și de starea fizică a celui care va beneficia de ședința de masaj. În general, terapeuții lucrează pe mușchi și alte țesuturi moi pentru a ajuta la obținerea unei stări mai bune.

6 lucruri despre masajul terapeutic

Studiile legate de efectele masajului terapeutic sunt, adeseori, contradictorii, însă o mare parte din dovezi indică un efect benefic asupra durerii și a altor simptome asociate cu un număr de condiții diferite.

Iată șase lucruri pe care trebuie să le știi despre masajul terapeutic în scopuri de sănătate.

  1. Dovezile sugerează că masajul terapeutic poate fi util pentru anumite stări de durere precum durerea lombară și durerile cronice de gât. Cu toate acestea, cercetarea privind masaj pentru durerile de cap este preliminară și oarecum promițătoare.
  2. Cercetările au sugerat că, cel puțin pe termen scurt, masajul terapeutic pentru pacienții cu cancer poate reduce durerea. Dovada a sugerat că masajul terapeutic poate promova, de asemenea, și o stare de relaxare, dar, la fel de bine poate îmbunătății starea de spirit a persoanelor care suferă de diverse forme de cancer.
  3. O analiză recentă a literaturii științifice a concluzionat că masajul terapeutic poate ajuta la reducerea depresiei. Cu toate acestea, o revizuire în 2013 a constatat că nu există suficiente dovezi pentru a determina dacă masajul ajută și mamele gravide care suferă de depresie.
  4. Un studiu din 2010 a concluzionat că masajul terapeutic poate ajuta la reducerea durerii temporare, a oboselii și a altor simptome asociate cu fibromialgia, dar dovezile nu sunt definitive. Autorii analizei au menționat că este important ca terapeutul să nu provoace durere.
  5. Au fost efectuate mai multe studii privind masajul terapeutic la sugarii prematuri pentru a determina dacă masajul terapeutic oferă orice fel de beneficii. O trecere în revistă în anul 2010 a literaturii științifice a sugerat că masarea sugarilor prematuri, folosind o presiune moderată poate îmbunătăți creșterea în greutate. Cu toate acestea, un alt studiu din 2013 a stabilit că nu există suficiente dovezi pentru a ști dacă de beneficiile masajului  beneficiază și sugarii sănătoși, care sunt în curs de dezvoltare în mod normal.
  6. Masajul terapeutic pare să aibă puține riscuri atunci când este efectuat de către un medic instruit. Cu toate acestea, terapeuți ar trebui să-și ia câteva măsuri de precauție cu anumite condiții de sănătate. Astfel, orice pacient ar trebui să poarte o discuție preliminară cu terapeutul, stabilind astfle dacă acest tip de masaj este benefic sau nu pentru fiecare în parte.

Sursă foto: PROS Miami


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*