Care este soluția pentru o ambalare mai bună?

Știm cu toții că deșeurile de la ambalaje sunt o problemă majoră. Dar care este cea mai fezabilă soluție? Astăzi, există în mod fundamental trei opțiuni pentru companiile de bunuri ambalate de consum: non-reciclabile, reciclabile și ambalaje biodegradabile. Această întrebare este incredibil de importantă, deoarece societatea încearcă  să găsească un echilibru între consumism, capitalism și mediu.

Ambalaje biodegradabile sunt  un pas în proiectarea durabilă a ambalajelor. Mulți oameni din industria produselor de larg consum privesc ambalajele biodegradabile ca soluție finală la problema deșeurilor de ambalaje. În mod obișnuit, ambalajele biodegradabile sunt un set de polimeri care provin din materii prime regenerabile, cum ar fi amidonul (de exemplu, porumb, cartof, tapioca etc.), celuloză, proteină de soia, acid lactic etc., care nu sunt periculoase în producție și se descompun din nou în carbon dioxid, apă, biomasă etc., atunci când sunt aruncate în mod corespunzător. Provocările cu această soluție sunt următoarele:

  1. PLA se bazează pe bio-plastice (la fel ca bio-dieselul) și, conform estimărilor, nu există suficient teren în lume pentru a crește suficient porumb (și alte culturi potrivite) pentru a face suficient PLA pentru a înlocui consumul tradițional de plastic.
  2. Ce faci cu pachetul biodegradabil după ce ai terminat? Dacă locuiești în țări cu program de coletare a deșeurilor verzi, poți să-l pui în deșeurile verzi pentru compostare. Dar dacă nu nu trăiești într-un oraș cu un program de colectare a deșeurilor verzi, acest lucru devine mai dificil.
  3. Plasticele biodegradabile și compostabile costă în prezent mai mult decât materialele plastice tradiționale (sperăm că acest lucru se poate schimba în timp). Această diferență de preț afectează multe companii, care sunt încă concentrate pe linia de bază tradițională.

Ce definește biodegradabilul? Aceasta este o întrebare importantă. Există caracteristici speciale ale articolelor biodegradabile care includ:

  • ele constau în resurse regenerabile;
  • pot fi recoltate direct din natură;
  • sau acestea se pot descompune complet, cu ajutorul microorganismelor, atunci când sunt plasate într-o zonă de compostare.

Biodegradabil pare a fi cuvântul buzz în aceste zile, deși multe dintre produsele care pretind că sunt ușor descompuse nu sunt. Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că până nu de curând nu existau reguli, linii directoare sau regulamente pentru produse, iar mulți producători își numeau biodegradabil materialele plastice.

Produsele biodegradabile nu au:

  • Chimicale periculoase
  • Acoperiri din plastic
  • Nevoia de energie excesivă pentru a le crea.

Folosirea materialelor de ambalare biodegradabile și reciclabile face parte din mediul ecologic. Găsirea de alternative ecologice la produsele tradiționale este din ce în ce mai ușoară în aceste zile. Pe măsură ce mai multe produse devin disponibile, cu atât avem mai multe opțiuni atunci când vine vorba de combinarea vieții verzi cu viața contemporană.

Într-un fel sau altul, materialele de ambalare ating fiecare parte a vieții noastre. De la ambalarea alimentelor până la ambalarea coletelor, utilizarea de materiale de ambalare este surprinzător de extinsă. Creșterea cantității de ambalaje biodegradabile pe care le folosim în viața noastră de zi cu zi a avut un impact asupra cantității de deșeuri generate. Deșeurile care nu pot fi reutilizate sau reciclate se termină în depozitele de gunoi unde sunt lăsate să putrezească mulți ani sau, în unele cazuri, ambalajul este realizat din materiale care nu se vor descompune niciodată. Căutând alternative biodegradabile și reciclabile, ajutăm mediul înconjurător.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*