Tulburări vizuale: cum să le recunoaștem

vizuale

Ochii sunt unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru și, prin urmare, este necesar să ținem cont de faptul că aceștia pot fi supuși unor tulburări, caz în care este necesar să apelăm la ajutorul unui medic oftalmolog pentru a înăbuși din fașă orice tulburări de vedere sau tulburări de vedere.

Să analizăm în detaliu principalele tulburări de vedere și simptomele legate de acestea, astfel încât să putem lua măsuri de remediere atunci când acestea apar.

Miopie

Primul lucru care trebuie explicat este despre ce este vorba atunci când este vorba despre miopie. Miopia este o tulburare de vedere care poate fi însoțită uneori și de modificări ale retinei ochiului, care pot afecta funcția vizuală și ochiul însuși.

Cei care suferă de miopie sunt practic incapabili să vadă de la distanță, adică obiectele îndepărtate apar nefocalizate și, foarte adesea, cei care suferă de această tulburare vizuală trebuie să strângă din ochi pentru a le focaliza.

Dar de ce este cauzată această tulburare de vedere? Principalele cauze ale acestei probleme sunt o putere excesivă a cristalinului, un glob ocular mai lung decât în mod normal sau o curbură mai mare decât în mod normal a corneei.

Simptomele legate de această tulburare de vedere includ vederea încețoșată, în special pentru obiectele aflate la distanță, necesitatea de a strâmba din ochi pentru a vedea clar și dureri de cap din cauza oboselii oculare, deoarece ochii nu se pot concentra asupra obiectelor aflate la distanță. În ceea ce privește tratamentul miopiei din acest punct de vedere, singurele metode sunt cele legate de chirurgia foto-refractivă, pe lângă metodele mai obișnuite, cum ar fi purtarea de ochelari sau lentile de contact. Evident, este bine să ne amintim că examinările oftalmologice pot începe încă de la vârsta de 4-5 ani și uneori chiar mai devreme.

terapia

Astigmatism

În ceea ce privește astigmatismul, acesta este o tulburare a vederii care, spre deosebire de miopie, face ca obiectele aflate atât de departe, cât și de aproape să fie văzute neclare2. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că diferitele imagini din fața noastră sunt focalizate pe două planuri diferite ale retinei, și anume unul anterior și unul posterior.

READ  Care sunt cauzele durerii articulare? Cauza este frigul sau căldura?

Când vorbim de astigmatism, ne referim la acea tulburare vizuală care apare deoarece curbura corneei nu este egală în punctele sale, care se numesc meridiane. Acest lucru nu se întâmplă, de exemplu, în cazul altor tulburări de vedere, cum ar fi miopia și hipermetropia.

În cazul astigmatismului, observăm că corneea nu este perfect sferică și, ca urmare, apar o serie întreagă de probleme de vedere, cum ar fi încețoșarea vederii diferitelor obiecte plasate atât la distanță, cât și în apropiere.

Dar care sunt cauzele care duc la apariția acestei tulburări de vedere? Cauzele sunt deformarea corneei sau a cristalinului. Există, de asemenea, simptome care duc la apariția acestei tulburări de vedere.

Tulburări precum dureri de cap, lăcrimare, arsuri oculare, conjunctivită, vedere încețoșată, sunt toate simptome care pot fi asociate cu tulburarea de astigmatism. În plus, lentilele cilindrice, cunoscute și sub denumirea de lentile torice, pot fi utilizate pentru a corecta astigmatismul, fie sub formă de ochelari, fie sub formă de lentile de contact.

În plus, este posibil să se recurgă la intervenții chirurgicale sub formă de utilizare a laserului pentru a corecta mai bine astigmatismul.

Hipermetropie

În ceea ce privește hipermetropia, aceasta este o tulburare de vedere care, spre deosebire de miopie, face ca obiectele aflate în apropiere să fie văzute în afara focalizării3. Astfel, pentru cei care suferă de această tulburare vizuală, vederea de aproape va fi mult mai dificilă dacă nu fac un efort de concentrare.

În cea mai mare parte, există riscul ca hipermetropia să rămână nerecunoscută, mai ales dacă nu este ridicată, deoarece cel care suferă de această tulburare vizuală va remedia problema hipermetropiei prin modificarea cristalinului, printr-un proces cunoscut sub numele de reflex de acomodare.

READ  Epidermofitoza piciorului și ciuperca piciorului

Dar care sunt simptomele hipermetropiei care ne permit să recunoaștem această tulburare vizuală? În primul rând, ca și în cazul altor tulburări de vedere, hipermetropia duce la oboseală și la o vedere slabă.

Primele simptome, însă, se recunosc în încordarea în timpul cititului, apariția durerilor de cap și chiar a arsurilor ochilor. Cu toate acestea, trebuie precizat că simptomele diferă de la copil la adult, de fapt, la primul există diverse simptome de tulburări vizuale numite astenopie acomodativă, care duce la dureri de cap, oboseală oculară, lăcrimare și arsuri oculare.

În timp ce la adulți apare o acuitate redusă și aceasta apare de obicei în jurul vârstei de 40-50 de ani. Dar chiar și în acest caz, simptome precum durerile de cap și conjunctivele sunt legate de tulburarea de vedere a hipermetropiei.

oculară

Presbiopie

În cele din urmă, ajungem la una dintre cele mai cunoscute afecțiuni oculare din lume, și anume presbiopia. Dar ce înseamnă să fii presbiopică? Aceasta înseamnă că cei care suferă de această tulburare vizuală nu se mai pot concentra asupra obiectelor care se află la o distanță normală.

Distanța normală se va schimba în mod evident în funcție de vârstă; la vârsta de 10 ani, de exemplu, distanța va fi de aproximativ 8 cm față de ochi, în timp ce la vârsta de aproximativ 45 de ani, aceasta va fi de 25 cm, iar la 60 de ani, distanța normală va fi de aproximativ un metru față de ochi.

Deci, care sunt simptomele care duc la presbiopie? Cele mai frecvente simptome legate de această faimoasă tulburare de vedere sunt oboseala oculară, arsurile ochilor, vederea încețoșată, durerile de cap, durerile de cap și vederea redusă.

READ  Venele varicoase: remedii, cauze și simptome

Pentru a corecta această tulburare vizuală majoră, în jurul vârstei de 45 de ani se folosesc lentile bifocale, care ajută la convergența în vederea de aproape. În plus, corecția cu laser este, de asemenea, una dintre cele mai eficiente metode de corectare a acestui tip de deficiență vizuală. Un element de luat în considerare în ceea ce privește presbiopia este faptul că în jurul vârstei de 65 de ani se poate observa o îmbunătățire, dar aceasta poate fi cauzată de miopie, poate chiar de prezența unei cataracte.

O modalitate de întărire a vederii este de a recurge la utilizarea suplimentelor alimentare care se administrează pe cale orală și care acționează din interior pentru a vă menține vederea sănătoasă. Unul dintre cele mai bune suplimente în acest sens este OK Look: verificați recenzia completă!

Concluzie

Vederea este simțul care ne ajută să ne orientăm în viață. La propriu, dar și la figurat. Capacitatea noastră de a vedea foarte clar ne salvează viața atunci când traversăm strada și ne uităm în jur pentru a vedea dacă trece o mașină. Ele sunt, de asemenea, o fereastră către suflet.

Fumătorii ar trebui să fie extrem de atenți la starea ochilor lor. Obiceiul prost duce la modificări serioase ale circulației sanguine, ceea ce predispune ochii la o alimentare insuficientă cu sânge.

Păstrați-vă o vedere bună și, la cele mai mici simptome, solicitați asistență medicală pentru rezolvarea la timp a problemei.

Elena Chihaia

Elena Chihaia

Dr. Chihaia Elena este medic specialist pediatru, absolventa a Facultatii de Medicina și Farmacie din Craiova în 2006. Doamna doctor a inceput rezidentiatul de pediatrie în Bucuresti la Spitalul Fundeni în 2007 și l-a continuat în Belgia Spitalul Saint Joseph Mons și Clinica Saint Luc Bruxelles, din 2009 pana în 2012. A fost confirmata Medic specialist pediatru in 2013, ulterior a activat exclusiv în Belgia pana în septembrie 2020. Doamna doctor are experiența bogata acumulată în spitale belgiene din Mons, Charleroi și Chimay și specializare ADBB ( alarme détresse bébé , reperarea semnelor de alarma în caz de retragere sociala a copilului în detresa psihologica, în mediu social/familial negativ).

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *