Masajul la Cluj, între necesitate și răsfăț

Fie că locuiți la Cluj sau sunteți doar în trecere, puteți oricând să vă relaxați după o îndelungată zi de muncă sau după o zi de mers prin oraș și vizitat destinațiile turistice. Puteți alege în acest sens, oricând, un masaj.

Terapia prin masaj este un tip de tratament care a căpătat în ultima vreme o imensă popularitate. Nu e de mirare, dacă e să ne gândim la numeroasele beneficii pe care le implică:

  1. E relaxant! Când corpul e stresat și tensionat, acesta produce binecunoscutul hormon al stresului, numit cortizol, care are multiple efecte negative asupra noastră: generează migrene, contribuie la creșterea în greutate, la insomnie și problemele digestive. Or, terapia prin oricare tip de masaj (există peste 80!), a demonstrat că scade nivelul de cortizol din organism, ceea ce permite organismului să se regenereze. Ba mai mult, să acesta se relaxează și obținem astfel o stare de spirit bună.
  2. Reduce stresul. Terapia prin masaj nu doar luptă eficient cu stresul ci și, practicată cu regularitate, un timp îndelungat, poate spori energia, diminua durerile; ne poate stimula atât fizic, cât și emoțional, reducând sursele de declanșare a anxietății sau chiar a depresiei.
  3. Contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru a fost descoperit în urma unor cercetări, iar studiile au arătat că ședințele regulate au un impact concret, cuantificabil, atât asupra tensiunii arteriale sistolice (presiune exercitată asupra vaselor sanguine la fiecare bătaie a inimii), cât și asupra tensiunii diastolice (cea mai mică tensiune exercitată asupra vaselor sau arterelor atunci când inima se relaxează între două bătăi). La rândul său, nivelul scăzut al tensiunii arteriale pot reduce, de asemenea, riscul de atac de cord, de accident vascular cerebrale și/sau insuficiență renală, precum și multe alte probleme de sănătate.
  4. Îmbunătățește circulația. Nu ar trebui să subestimați beneficiile pe termen lung ale unei terapii prin masaj. Executat cu regularitate, masajul alimentează cu sânge mușchii afectați, rigizi sau tensionați, și astfel, aceștia primesc materia necesară de care au nevoie pentru a se vindeca și a funcționa normal. O circulație îmbunătățită se obține și grație tehnicilor utilizate adesea în masaj: presiunea manuală, manevrele de stoarcere, răsucire, tragere, care pe de o parte direcționează sângele prin zonele deteriorate ale corpului, iar pe de altă parte îndepărtează acidul lactic din țesuturile musculare, reducând posibilitatea apariției crampelor dureroase, îmbunătățind circulația fluidelor și transportând deșeurile metabolice departe de organele interne sau mușchi.
  5. Ajută la îmbunătățirea poziției corporale. Clujul e și un mare centru de recrutare a specialiștilor în IT, implicit, statul mult în fața unui calculator poate avea repercusiuni asupra poziției corporale, manifestându-se și prin prisma durerilor de spate sau gât. De altfel, durerea cronică de spate este motivul numărul 1 în lume pentru cererea de zile libere de la locul de muncă. Iată de ce masajul poate fi o soluție excelentă pentru clujeni, și nu numai! Postura incorectă sau necorespunzătoare poate fi corectată prin intermediul masajului. După cum declară anumite surse, îmbunătățirea poziției unei persoane poate fi una dintre cele mai benefice și mai relaxante aspecte ale terapiei cu masaj. Masajul permite organismului să se relaxeze și să slăbească mușchii tensionați și răniți prin postură greșită. Mai mult decât atât, articulațiile obțin o mai mare libertate și flexibilitate, iar punctele de presiune sunt ușurate.

Dacă mai adăugăm pe lângă aceste 5 beneficii, și faptul că masajul poate întări sistemul imunitar, relaxa mușchii sau ușura recuperarea după o operație, atunci cu siguranță el devine o activitate necesară.

Ce servicii de masaj sunt prestate la Cluj?

Există specialiști care pot oferi clujenilor masaj la domiciliu. Asemenea ședințe includ, deseori, pe lângă masajul terapeutic și kinoterapie. Kinoterapia, denumită și chineziterapie sau kinetologie medicală, este un tip de gimnastică medicală, care înseamnă, etimologic vorbind, terapia prin mișcare. Apelul la un specialist în domeniu vă poate scoate din buzunar între 25 și 150 de lei, pentru o oră, în funcție de ofertă. Principalele beneficii ale masajului la domiciliu sunt că:

–          Vă scutesc de drum. Maseurul vine direct acasă la dumneavoastră.

–          Poate fi uneori mai ieftin decât o vizită la clinică/salon/spa.

–          Mesajul terapeutic intensifică circulația sângelui, crește flexibilitatea articulațiilor, scurtează perioada de recuperare, relaxează mușchii și eliberează endorfine, hormonul fericirii!

–          Kinoterapia ajută la tratarea afecțiunilor aparatului locomotor (ortopedice și posttraumatice), precum și la vindecarea afecțiunilor reumatice (spondilită, poliartrită reumatoidă, artrită, reumatisme degenerative sau ale țesutului moale), a celor neurologice (accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos), ale aparatului cardio-vascular. Mai are efecte pozitive și asupra unor afecțiuni precum cele ale aparatului respirator, cele neuropsihice sau metabolice (obezitatea). De asemenea, se dovedește util în cazurile maladiilor congenitale cum ar fi distrofia neuro-musculară, luxația congenitală de șold sau tetraplegia – paralizie în care sunt lezate toate cele patru membre.

Clujul se bucură însă și de mai multe de saloane de masaj cu denumiri atractive, care trimit cu gândul la țările din orientul îndepărtat sau, dimpotrivă, la cer sau paradis – locul supremei fericiri. Ceea ce familiarizează vizitatorii, din start, cu potențialele efecte sau starea de spirit pe care o pot obține, apelând la serviciile prestate de aceste companii.

De obicei, tipurile de masaj prestate de clinicile din Cluj pot să difere, în funcție de profilul și specificul fiecăreia, însă de cele mai multe ori, veți putea găsi următoarele oferte:

–          Masaj de frumusețe și relaxare

–          Ședințe de fizioterapie

Trei detalii importante, pe care trebuie să le cunoașteți, dacă sunteți interesat de o ședință de masaj la Cluj 

În cazul în care sunteți din sau la Cluj și optați pentru o terapie prin masaj e bine să știți că:

  1. Majoritatea saloanelor clujene își încep programul de la 8 sau 10 dimineața, încheindu-l seara, de obicei între ora 20 – 21. Deși unele oferă servicii doar de luni până vineri, e bine să știți că puteți găsi și saloane/clinici care prestează servicii inclusiv în weekend, putând să alegeți astfel să vă relaxați sâmbăta de exemplu. Programul pus la dispoziția clienților, în zilele de sâmbătă, include clipe de răsfăț până la orele după-amiezii.
  2. Există opțiunea de a vă programa online pentru o ședință de masaj.
  3. Puteți economisi! Unele site-uri speciale, oferă reduceri și pachete promoționale, dacă vă programați ședințele de masaj cu ajutorul lor. Iar reducerile sunt destul de atractive. Pentru un masaj terapeutic, de exemplu, în valoare de 100 de lei, veți scoate doar 50. Pentru 5 ședințe de electrostimulare și 5 de masaj anticelulitic, doar 180 de lei, în loc de 300! Iar pentru un masaj ayurvedic – 60 de lei în loc de 100.

Principalele tipuri de masaj de care vă puteți bucura la Cluj, prețurile și beneficiile lor 

Majoritatea saloanelor de masaj din Cluj, pe lângă masajul terapeutic, de relaxare sau fizioterapie, s-au specializat pe așa zisul masaj de frumusețe. În ultimul caz putem vorbi de masajul facial sau cel anticelulitic, ce poate include varii tratamente precum drenajul limfatic.

Să le luăm pe rând.

  • Masajul facial. Acesta netezește și relaxează pielea, stimulează glandele, îmbunătățește circulația sângelui, calmează dar, cel mai important, promit cei care-l practică, masajul facial destinde pielea și previne apariția ridurilor. Procedura: masajul facial începe cu masarera scalpului, urmată de cea a decolteului, gâtului, feței; ulterior a umerilor și a zonei cervicale. Tratamentul poate include: demachiere, peeling/gomajul cu o cremă abrazivă, acid glucolic sau o microdermabraziune cu diamante!, masaj anti-rid și de relaxare și o mască facială.

La Cluj, se utilizează des pentru exacutarea masajului facial cel mai bun brand de cosmetice profesionale din ultimii 10 ani! Produsele acestuia au fost recunoscute, la nivel mondial, ca fiind eficiente în tratamentele de lifting facial, anti-age și anti-rid. Beneficiile masajului facial țin de îmbunătățirea flexibilității pielii, reducerea tensiunii care apare la mușchii feței, reducerea liniilor de expresie și a ridurilor. De asemenea, un masaj facial executat la Cluj sau oriunde altundeva, grăbește înnoirea celulară și îmbunătățește circulația sângelui.

La capitolul preț, ofertele din Cluj sunt cuprinse în jurul sumei de 35 și 450 de lei, în funcție de pachetul ales, locație și substanțele folosite de-a lungul tratamentului.

  • Masajul anticelulitic. Remodelarea corporală pare să fie un serviciu popular la Cluj, având în vedere numărul mare de companii care-l prestează. Inestetica și binecunoscuta celulită e principala vinovată. Celulita apare la exterior, sub forma unor denivelări și poate fi localizată, cu precădere în zona coapselor, dar uneori se poate extinde spre gambe și brațe. Dacă vă confruntați cu o asemenea problemă, puteți soluționa problema cu un masaj anti-celulitic. Tratamentul constă în: încălzirea zonei cu celulită, care produce schimburile intercelulare la nivelul celulelor adipoase și astfel se elimină toxinele din organism, elasticizând țesuturile. Poate veni la pachet, la Cluj, cu tratamente de slăbire, măști corporale specifice fiecărui client, dermocell, electrostimulare, ultralipo, drenaj limfatic sau skinfresh: colagen și UV. Principalele beneficii țin, evident, de eliminarea aspectului de “coajă de portocală” a pielii, dar și de faptul că masajul slăbește, diminuând circumferința, iar organismul se detoxifiază. În ceea ce privește prețurile, pentru o ședință de masaj anticelulitic la Cluj, fiți pregătiți să scoateți din buzunar de la 40-50 de lei pentru o ședință, costul putându-se ridica și la 200 de lei, în funcție de opțiuni.

Frumusețea merită sacrificii, dar de ce să ne sacrificăm când putem s-o obținem răsfățându-ne cu un masaj, la Cluj de exemplu?

 

 

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*