Masaj thailandez

Vom încerca în acest articol să vedem cum funcționează cu adevărat acest tip de masaj – un masaj thailandez făcut ca la carte – și să aflăm dacă sunt sau nu erotice metodele thai.

Deși acest masaj thailandez este încadrat într-o categorie aparte, cea erotică, în realitate maeștrii taoiști demonstrează contrariul, aceste tehnici de masaj fiind folosite pe de o parte la adulți, iar pe de altă parte, deși poate părea curios, chiar și la copii. Și mai mult decât atât, toate aceste tehnici de masaj thailandez fac mult bine, contribuind la redarea stării de bine a organismului.

Ce este un masaj thailandez făcut ca la carte?

Masaj-thailandezPentru a vorbi despre masaj thailandez cu adevărat, ar trebui să ne gândim mai degrabă la tehnicile autentice ale acestui tip de masaj. Acesta încearcă să îmbine chiropractica și presopunctura cu anumite exerciții de tip yoga, utilizând niște forme de exercițiu acrobatic. Se încearcă să se ajungă la același rezultat – obținerea unui echilibru între patru poli esențiali – pământ, apă, foc și aer. Pământul îl găsim în mușchi, schelet, corp. Apa o găsim în sânge. Focul apare în metabolism, fiind iute asemenea proceselor metabolice, iar aerul îl găsim în respirație și în circulația sângelui.

Cu ajutorul acestui echilibru, orice persoană care ajunge în acest apogeu va dobândi o stare de bine, se va elibera de stres, vindecându-se complet de toate problemele. Cu alte cuvinte, prin acest tip de masaj thailandez, maeștrii thai reușesc să dea curs energiei să circule prin organism, restabilind starea de bine.

Un masaj thailandez făcut ca la carte, de experții din Thailanda nu se concentrează pe relaxarea organismului, ci pe recuperarea și însănătoșirea corpului. Maeștrii thai, experți în masajul thailandez, încearcă să combine circa 120 de mișcări de masaj, având o precizie cu totul aparte, mișcările fiind repetate în aceeași ordine atât pentru partea dreaptă, cât și pentru partea stângă a corpului. Se folosește chiropractica, dar și tehnicile de presopunctură. Se folosesc palmele pentru mișcări circulare și presarea anumitor zone, dar și picioarele și brațele pentru stretching.

Printr-un masaj thailandez corect efectuat terapeuții vor reuși să atingă echilibrul suprem, atât cel la nivel fizic, cât și cel mental, înlăturându-se orice stare de neliniște, organismului fiindu-i bine pentru starea de bine.

Cu ajutorul mișcărilor de stretching corpul va deveni mult mai flexibil. Ca urmare a unor ședințe repetate, totul va fi mult mai flexibil și mult mai ușor de realizat, fiind un element în plus adăugat beneficiilor masajului thailandez. Cu ajutorul său, pe lângă flexibilitate, vei recăpăta o postură a corpului cât mai corectă. Astfel, vei putea corecta ceea ce face o postură nepotrivită la birou, o geantă mult prea grea ori un mers aplecat. De asemenea, stretchingul reușește să te relaxeze destul de mult, oferindu-i corpului multă energie și vitalitate.

Așadar, un masaj thailandez nu înseamnă sub nicio formă erotic, fiind una dintre cele mai bune și sănătoase practici de relaxare, benefice pentru organism. Acest tip de masaj înseamnă vitalitate, energie și echilibru. Odată restabilit echilibrul se va acționa asupra stării de bine a organismului, reușindu-se astfel să se îndepărteze bolile ori alte afecțiuni mai grave. Iar atunci când avem stare de bine, stresul este alungat, iar starea mentală și cea fizică se găsesc într-un echilibru perfect, mai mult ca sigur ne va fi foarte bine.


MWISHO PE FACEBOOK

One Response to “Masaj thailandez”

Read below or add a comment...

  1. Georgiana Marinela says:

    Și aș vrea să în cerc acest masaj că am văzut că e tare mișto și super

Ai ceva de adăugat?...

*