Tratarea cifozei prin tehnici de masaj

Cine aplică tehnicile de masaj cu scop terapeutic
Odată stabilit că problemele apărute pot fi tratate iniţial pe acestă cale, trebuie căutată varianta potrivită. Tehnicile de masaj terapeutic vor fi aplicate doar de către persoane instruite în acest sens, cu ample cunoştinţe legate de anatomia corpului uman şi este indicat a se desfăşura într-un mediu special destinat. Tratamentele se pot efectua şi la domiciliu, însă un cabinet de specialitate va fi dotat corespunzător tuturor nevoilor apărute pe parcursul unei terapii.

Cât timp durează un tratament
Masajele aplicate în vederea corectării posturii greşite a corpului şi urmărilor acesteia se vor desfăşura pe o perioadă de timp destul de îndelungată, stabilită şi ajustată pe parcurs, în funcţie de evoluţia pacientului.

Cui i se poate aplica masajul terapeutic
Masajul aplicat cu scopul de a corecta postura incorectă a corpului şi urmările acesteia poate fi aplicat oricărei grupe de vârstă.
Kinetoterapia ocupă locul central în tratarea acestui tip de probleme şi poate fi aplicată începând de la cele mai fragede vârste. Tehnicile specifice kinetoterapiei pot fi combinate cu înotul, rezultatele fiind destul de rapide.
Tehnicile de masaj, combinate cu exerciţii fizice efectuate în apă sau pe saltele, aparate sau alte tripuri de accesorii, au rolul de a tonifia musculatura, de a repoziţiona corect coloana vertebrală şi de a diminua semnificativ durerile specifice.


MWISHO PE FACEBOOK

Pages: 1 2 3

Ai ceva de adăugat?...

*