Masajul facial – cum se face și ce beneficii are?

Masajul facial te ajută să îți revitalizezi pielea, să încetinești procesul de îmbătrânire și apariția ridurilor. Chinezii, grecii și indienii sunt doar câteva popare care au folosit masajul nu doar pentru a-și ameliora durerile, ci și pentru a avea o piele sănătoasă și hidratată și a se menține veșnic tineri. Masajul facial are multiple beneficii pentru tenul tău și te poate ajuta să te relaxezi după o zi obositoare. Este important să știi mișcările și să folosești și produse care să intensifice efectele masajului.

Ce beneficii are masajul facial?

  • Stimulează producția de colagen: masajele faciale au un efect de lifting, fiind considerate de multe ori un tratament de înfrumusețare natural și eficient. Prin mișcările de masaj, tonusul mușchilor faciali este revigorat, producția de colagen este stimulată și pielea devine mult mai fermă și elastică.
  • Ajută la reducerea ridurilor: masajul facial nu are doar un efect de lifting, ci și unul anti-aging, ajutând la relaxarea mușchilor încordați și la reducerea treptată a ridurilor. S-a dovedit faptul că ședințele regulate de masaj facial, combinate cu o cremă hidratantă, 100% naturală, previn cu succes apariția sau reapariția ridurilor. Lipsa somnului poate duce și la apariția cearcănelor, care pot fi reduse cu succes tot cu ajutorul masajul facial.
  • Îmbunătățește circulația sângelui: știai că un program de somn haotic și produsele cosmetice pe care le folosești pot afecta circulația sângelui de la nivelul tenului? Masajul facial stimulează sistemul limfatic și crește fluxul de sânge, rezultatul fiind un ten mai strălucitor și cu un aspect mai sănătos.
  • Te ajută să scapi de imperfecțiuni: odată cu îmbunătățirea circulației sângelui, are loc și eliminarea toxinelor și creșterea gradului de vindecare a pielii în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni precum acnee sau rozacee. Mai mult decât atât, masajul facial ajută și la îndepărtarea celulelor moarte, prin procesul de exfoliere. Totuși, dacă ai un ten cu imperfecțiuni, se recomandă ca masajul facial să dureze maxim 10 minute.
  • Ajută la detoxifiere: un simplu masaj facial ajută la detoxifierea mai rapidă sa organismului pentru că în timpul masajului sunt stimulați și ganglionii limfatici din zona bărbiei și a mandibulei.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi?

Masajul facial îl poți face fără niciun fel de problemă acasă. Ai nevoie doar de câteva momente libere și produsele potrivite. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te demachiezi și să îți cureți tenul cu produse care sunt blânde cu pielea. Aplică un strat subțire de ulei pe față pentru a masa tenul ușor. Există multe uleiuri potrivite pentru masajul facial. Încearcă să alegi unul hidratant, cu ingrediente naturale cum ar fi uleuri vegetale de migdale sau măsline, care tonifică și hrănește tenul intensiv. Începe masajul de la baza gâtului, din zona urechilor pentru că acolo se află ganglionii limfatici. Folosește-ți vârfurile degetelor și cu mișcări circulare masează această zonă ușor, coborând spre zonele laterale ale gâtului și spre linia maxilarului. Continuă cu zonele din jurul gurii și cu pomeții, întotdeauna cu mișcări orientate către sus, urcă spre frunte și zona tâmplelor și termină cu zona ochilor, cu mișcări circulare spre exterior și spre interiorul ochilor. Fiecare zonă ar trebui masată timp de un minut. La final, îți vei simți tenul mult mai ferm și plin de strălucire, iar tu te vei simți mult mai relaxată!


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*