Cum te poate ajuta masajul să te bucuri de o mai bună sănătate mentală?

Nu încape îndoială că atingerea umană este crucială pentru starea noastră de bine. De la dezvoltarea care are loc în timpul copilăriei și până la starea noastră emoțională și generală, atingerea umană stimulează eliberarea de oxitocină, acel hormon asociat cu legăturile dintre oameni și cu dragostea și care ne oferă sentimentul de apartenență, de sociabilitate, de stabilitate și de încredere.

Cercetările, inclusiv cele recente, au descoperit că masajul reduce considerabil bolile psihice. De exemplu, în cadrul unui studiu, 38 de pacienți au primit un masaj pe săptămână timp de 2 luni și 2 săptămâni, pentru a se observa dacă bolile lor mintale se reduc câtuși de puțin. Iată că după această perioadă de timp, simptomele de boală mintală, cum ar fi durerile de cap, oboseala, durerile musculare și tulburările de somn s-au diminuat foarte mult. Tulburările mintale, așa cum este stresul, ne guvernează corpul eliberând mai mulți hormoni care sunt responsabili pentru stările noastre de spirit. Hormonii, cum ar fi dopamina, sunt cei care ne pot oferi fericirea la care râvnim. Dar acești hormoni nu pot elibera fericire dacă nu sunt declanșați. Totuși, masajul îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce asigură o creștere a nivelului de dopamină.

Haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care acționează masajul și cum ne poate îmbunătăți sănătatea mentală.

Masajul calmează mintea. Un motiv principal pentru stres, anxietate și pentru oboseală este o minte aflată tot timpul în stare de tensiune. Terapia prin masaj ajută la calmarea minții, ceea ce crește vigilența mentală și gândirea limpede. La rândul său, masajul facial activează sistemul nervos simpatic și îmbunătățește starea de spirit. Efectuat cu regularitate, masajul reduce nivelul de stres și de anxietate, ceea ce oprește acumularea de emoții care contribuie la dezvoltarea bolilor mintale.

Masajul îmbunătățește somnul. O mulțime de persoane recurg la consumul de alcool pentru a se bucura de un somn mai bun. Chiar dacă alcoolul vă face să adormiți mai repede, asta nu înseamnă că vă asigură un somn de calitate, așa cum face masajul. Întrucât îmbunătățește circulația sângelui, scade frecvența cardiacă și eliberează tensiunea, masajul asigură un somn odihnitor. Acesta este și motivul pentru care foarte multe persoane adorm în timpul unui masaj. Dacă terapia de masaj administrată include și uleiuri esențiale, așa cum este uleiul de lavandă, de tămâie sau așa cum este Uleiul Balsamic Sweet Dreams Kosmo Oil formulat cu ulei de migdale dulci, ulei de avocado, ulei de lavandă și rozmarin, va transmite pe loc o senzație de relaxare minunată.

Masajul ameliorează durerile de cap și stresul. Masajul umerilor, gâtului și capului funcționează ca prin farmec pentru a ameliora tensiunea, migrenele și stresul. Masajul aplicat acestor zone elimină presiunea resimțită la nivelul capului, gâtului și umerilor și induce o stare imediată de relaxare. De asemenea, masajul scade nivelul hormonului de stres, care este responsabil pentru depresie, anxietate, pentru creșterea tensiunii arteriale, pentru problemele de memorie și pentru alte tulburări de sănătate mintală. În aceste situații, vom folosi Uleiul Balsamic Fortifiant Kosmo Oil, bogat în uleiuri esențiale de mentă și eucalipt, care echilibrează tonusul muscular și combate oboseala.

În cele din urmă, masajul îmbunătățește funcția sistemului imunitar, deoarece reduce nivelul de citokine, acele molecule care sporesc sau reduc inflamațiile. O inflamație acută provoacă depresie, astm și alte boli. O ședință de masaj de 45 de minute, o dată pe săptămână, ameliorează depresia și ține la distanță gripa și răceala.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*